| E-mail
___KERESZTYÉN TŰZOLTÓK BARÁTI KÖRE___ ___KERESZTYÉN TŰZOLTÓK BARÁTI KÖRE___ "Mert a mi Istenünk emésztő tűz!" Zsidók 12:29  
 
Hitünk alapjai
Gyorslinkek
   
Szavazz!
Hasznosnak tartod a honlapot?
    igen, hiánypótló
    csak a hívőknek
    csak a tűzoltóknak
    felejthető
    haszontalan
 
Hitünk alapjai
   
  "Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint aki életét adja embertársaiért."

       János 13:15

"Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az atya, a kitŐl van a mindenség, mi is Ő benne, és egy Urunk, a Jézus Krusztus, aki által van a mindenség, mi is Ő általa."

I. Korinthus 8:6

" A teljes írás IstentŐl ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített"

I. Timótheus 3:16-17. 

 "Mint a bűn és a halál Ádám által, úgy az igazság és az élet Krisztus által hat el minden emberre."

Rómabeliekhez 5:11

 

Nem akarom, hogy ne tudd!

 

 

-        Isten élő személy. Nem valami, hanem valaki, személyesen megismerhető, akivel találkozni is lehet, mitöbb mindenki találkozni fog Vele egyszer.

-        Jelleme túlmutat minden emberi elképzelésen. Távolról sem hideg, kegyetlen despota. Szeretetével tartja fenn a világmindenséget. Ez a szeretet az oka az ember teremtésének is.

-        Bűneink választanak el tőle. A bűn az emberi nem szörnyű viselkedésformája, amely ellenszegülés az élet teremtőjével és fenntartójával. Eredménye, az élethez való jogunk elvesztése, lásd „a bűn zsoldja a halál”. A bűn forrása szintén egy személy, akit Sátán néven ismerünk.

-        A történelem nem egy gonosz színjáték, hanem türelmi idő, arra hogy az emberiség a saját választása alapján megbéküljön a Teremtővel. Ezzel a lehetőséggel milliárdok nem éltek.

-        Az emberek megmentése nem történhetett egy elvtelen protekció alapján, hanem létezik egy igazságos koncepció, melyet megváltásnak nevezünk. Ennek kiindulópontja szintén Isten szeretete.

-        A megváltás döntő eseménye Jézus Krisztus kereszthalála volt, melyben a tökéletes isteni személy emberként áldozta magát a tökéletlenekért.

-        A keresztény hit alapvető tanítása, hogy Jézus Krisztus Isten, aki felvette az emberi természetet, ezáltal volt egy történelmi szituáció, amelyben a Teremtő itt volt a világon testben és úgymond „kezet fogott az emberrel”

-        Krisztus halála csupán mártíromság lett volna feltámadása nélkül. Feltámadása bizonyíték bűntelenségére, istenségére és a megváltás sikerére.

        

 

Fülöp Gyula

 
 
     
 
___KERESZTYÉN TŰZOLTÓK BARÁTI KÖRE___ "Mert a mi Istenünk emésztő tűz!" Zsidók 12:29| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by